За нас

Ние им помагаме на фармерите од јаболката успешно да ги растат своите јаболка и да ги зголемат приносите

FreshAgricultureTechnologies Inc е компанија agtech чија цел е да се направи глобалното знаење и технологија во овоштарството достапни за сите овошни лозари.

Управувано од верувања дека знаењето за агрономија и технолошка поддршка мора да бидат достапни за сите одгледувачи на јаболка ширум светот, изградивме софтверско решение MapMyApple, базирано на знаење, кое им помага на сите одгледувачи на јаболка да:

  • користете ги знаењата на експерт во светот во областа на овоштарството

  • заштедете време за изработка на стратегија за производство на достигнувања со повисоки приноси со користење на современа технологија во земјоделството, која може да снима, одржува и планира секојдневно да работи во овоштарник

  • реагираат навреме со предупредување на лозарите што да направат за да избегнат штетници, болести, лоши временски услови или суви полиња

FreshAgricultureCompany е основана во 2018 година. Нашата компанија е поддржана од приватни ангели инвеститори кои ја препознаа нашата визија на компанијата и сакаа да учествуваат во нарушување на начинот на производство на овошје. Од основањето го развивме нашето софтверско решение на три јазици, го проширивме нашиот пазар и планираме уште повеќе да ја зголемиме и да ја направиме нашата технологија достапна за сите одгледувачи на јаболка ширум светот.